Πόσο συχνά πρέπει να ξεπερνούμε τις τελικές αποδόσεις για να έχουμε κέρδος στο στοίχημα;

Υπάρχει μια παρανόηση στον χώρο των παικτών του στοιχήματος, καθώς πολύς κόσμος θεωρεί πως το παν αποτελούν τα αποτελέσματα. Το κλειδί της επιτυχίας είναι να βρίσκει κανείς επιλογές με πραγματική αξία και να ξεπερνά τις τελικές αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών. Ένα καλό ερώτημα είναι πόσο συχνά θα πρέπει να γίνεται αυτό ώστε να έχουμε κέρδος;

Οι τελικές αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών (δηλαδή αυτές που διαμορφώνονται την τελευταία στιγμή, ένα δευτερόλεπτο θα λέγαμε πριν ξεκινήσει ένας αγώνας), αποτελούν την πιο έγκυρη (ή αποτελεσματική αν θέλετε) καταγραφή όσον αφορά τις πιθανότητες των αποτελεσμάτων. Για παράδειγμα, όταν η τελική απόδοση είναι 2,00 τότε η πιθανότητά του συγκεκριμένου σημείου να πραγματοποιηθεί είναι κοντά στο 50%.

Η σχέση ανάμεσα σε εκείνη στην οποία ποντάρει ο παίκτης του στοιχήματος και σε εκείνη της στοιχηματικής εταιρίας αποτελεί τον καλύτερο τρόπο αποτίμησης της επιτυχίας και του κέρδους. Εάν ο παίκτης ποντάρει στο 2,20 και η αγορά κλείσει στο 2,00, τότε το αναμενώμενο κέρδος εκτιμάται σε 2,20/2,00 = 1,1 η 10% (μείον το περιθώριο κέρδους της στοιχηματικής εταιρίας).

 

Η σημασία της κίνησης των αποδόσεων

Λόγω της μεγάλης σημασία που η τύχη στη πρόγνωση των αγορών των αθλητικών παιχνιδιών, κανείς δεν μπορεί να κερδίζει συνέχεια την αγορά. Όσο καλές και αν είναι οι αρχικές του προγνώσεις, η επίδραση που έχουν οι αλλαγές των ομάδων την τελευταία στιγμή και άλλα γεγονότα, φέρνουν τα άνω-κάτω. Από την άλλη, οι αποδόσεις του παίκτη σε σχέση με τις τελικές αποδόσεις αποτελούν πιο αξιόπιστο εργαλείο.

Εάν υποθέσουμε πως ένα παίκτης επιλέγει τις ομάδες στις οποίες ποντάρει τυχαία και πως η κίνηση των αποδόσεων είναι τυχαία, είναι λογικό να υποθέσουμε πως θα καταφέρει να ξεπεράσει τις τελικές αποδόσεις στο 50% των περιπτώσεων περίπου. Μετά από αναλύσεις έχει διαπιστωθεί πως σε γενικές γραμμές αυτό δεν ισχύει. Προκύπτει πως περίπου το 30% των αρχικών αποδόσεων είναι συνήθως χαμηλότερες από τις «πραγματικές». Συνεπώς εάν ο παίκτης στοιχημάτιζε τυχαία, θα έχανε περίπου στα δύο τρίτα των περιπτώσεων.

 

Κίνηση αποδόσεων και αναμενόμενη αξία

Στην ουσία, είναι θεωρητικά λίγες οι ευκαιρίες που μας προσφέρονται ώστε να έχουμε με τον συγκεκριμένο τρόπο κάποιο ουσιαστικό πλεονέκτημα, σύμφωνα με το μοντέλο με το οποίο κινούνται οι αποδόσεις. Έχει υπολογιστεί πως περίπου στο 6,5% των αποδόσεων το αναμενόμενο κέρδος ξεπερνά το 10% και λιγότερο από το 2% των αποδόσεων μπορεί να μας αποφέρει αξία άνω του 20%. Ωστόσο για να αναμένουμε κέρδη από τη μέθοδο αυτή θα πρέπει το ποσοστό επιτυχημένων επιλογών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 50%. Πολλές φορές οι παίκτες του στοιχήματος δείχνουν υπερβολική σιγουριά στις ικανότητές τους, πιστεύοντας πως μπορούν να επικρατήσουν της αγοράς, ξεχωρίζοντας τις σωστές επιλογές, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως τα τυχαία γεγονότα κάνουν πολύ δύσκολη τη δουλειά αυτή.

 

Πόσο συχνά πρέπει να νικήσουμε τις τελικές αποδόσεις για να βγούμε νικητές;

Όπως αναφέραμε πριν, θα πρέπει να νικήσουμε τις τελικές αποδόσεις τουλάχιστον στα 2/3 των περιπτώσεων για να περιμένουμε ουσιαστικό κέρδος. Σημειώστε όμως εδώ μια παρατήρηση: το να ξεπεράσουμε τις τελικές αποδόσεις δεν σημαίνει πως κερδίζουμε τις «πραγματικές» αποδόσεις νίκης. Πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα. Ακόμη και αν ξεπεράσουμε τις τελικές αποδόσεις, θα αποτύχουμε να ξεπεράσουμε τις αληθινές αποδόσεις στο 34% των περιπτώσεων, παρά το γεγονός πως θα έχουμε 100% επιτυχία στο έργο μας. Για να έχουμε αξιόλογη προσδοκία για κέρδος, θα πρέπει να ξεπεράσουμε τις «πραγματικές» αποδόσεις στο 50% των περιπτώσεων. Ο παρακάτω πίνακας μας παρουσιάζει σε δύο στήλες τις αντιστοιχίες ανάμεσα σε τελικές αποδόσεις και σε πραγματικές αποδόσεις και μας δείχνει τον στόχο μας (αφού πρώτα φυσικά αφαιρέσουμε το ποσοστό κέρδους της στοιχηματικής εταιρίας).

 

Αρχικές αποδόσεις ξεπερνούν τις τελικές Αρχικές αποδόσεις ξεπερνούν τις «πραγματικές»
45% 29.6%
50% 32.9%
55% 36.1%
60% 39.4%
65% 42.7%
70% 46.0%
75% 49.3%
80% 52.6%
85% 55.9%
90% 59.2%
95% 62.4%
100% 65.7%

 

Τί ακριβώς σημαίνουν όλα αυτά για τις στοιχηματικές μας προσδοκίες;

Φυσικά, η ανάλυση αυτή που σχετίζεται με την πιθανότητα που έχουμε να κερδίσουμε τις τελικές αποδόσεις στον βαθμό εκείνο ώστε να έχουμε τελικά χρηματικό κέρδος, είναι εντελώς θεωρητική. Δεν βασίζεται σε αποτελέσματα, αλλά περισσότερο σε μια καθαρά μέση αναμενόμενη προσδοκία και στην υπόθεση πως το πόσο αλλάζει η τιμή μιας απόδοσης μπορεί να προσφέρει μια αξιόλογη ένδειξη για το πόσο κέρδος θα υπολογίζει κάποιος παίκτης του στοιχήματος να βγάλει. Παρόλα αυτά, όλη αυτή η ιστορία μας προσφέρει ένα καλό μάθημα όσον αφορά την προσπάθειά μας να κατανοήσουμε το αθλητικό στοίχημα και τις επιδιώξεις μας σε αυτό.

Το πολύ βασικό είναι να κερδίσουμε τις στοιχηματικές εταιρίες και όχι να έχουμε την προσοχή μας εστιασμένη στα αποτελέσματα, τα οποία μπορούν να είναι είτε άτυχα είτε τυχερά. Θα πρέπει αντίθετα να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας στην προσπάθεια να νικήσουμε τις τελικές αποδόσεις. Ίσως στο κείμενο αυτό να σας δώσαμε μια πρώτη ιδέα για το τι θα πρέπει να κάνετε και τι θα πρέπει να περιμένετε ώστε να συμβεί αυτός ο στόχος.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Νοέμβριος 13, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.