Πως να στοιχηματίσετε στους αγώνες μπάσκετ του NBA

Παρά το γεγονός πως γενικά το μπάσκετ είναι ένα άθλημα με σχετικά εύκολους κανόνες, η απόκτηση σημαντικής γνώσης για το NBA που θα προσφέρει πλεονέκτημα έναντι των στοιχηματικών εταιριών, απαιτεί χρόνο και κόπο. Το μπάσκετ είναι ένα από τα πιο γρήγορα ομαδικά αθλήματα και τα υψηλά σκορ που συνήθως βλέπουμε στους αγώνες κάνουν το παιχνίδι συναρπαστικό σε οπαδούς και παίκτες του στοιχήματος.

 

Οι βασικές αγορές στοιχήματος

Επιλογή νικητή

Η πιο κλασική επιλογή σε όλα τα αθλήματα. Επιλέγουμε απλά τον νικητή ενός αγώνα του NBA ή γενικότερα ενός αγώνα μπάσκετ. Σημειώστε εδώ πως συνήθως τα πονταρίσματα γίνονται με αποδεκτό ως τελικό αποτέλεσμα αυτό που προκύπτει μετά από όλες τις ενδεχόμενες παρατάσεις. Κάποιες εταιρίες προσφέρουν και επιλογή τελικού αποτελέσματος της κανονικής διάρκειας των 48 λεπτών στο NBA ή 40 λεπτών στο υπόλοιπο παγκόσμιο μπάσκετ, στο οποίο υπάρχει και η ισοπαλία (που οδηγεί στην πρώτη παράταση). Το να προβλέψετε το Χ σε αυτή την περίπτωση είναι πραγματικά πολύ δύσκολο και τυχαίο, ενώ και οι αποδόσεις γενικότερα δεν συμφέρουν σε σχέση με την πρώτη επιλογή, γιατί σε περίπτωση παράτασης χάνουμε.

Χάντικαπ

Το ποντάρισμα του χάντικαπ στο μπάσκετ είναι ελαφρά πιο εξελιγμένο σε σχέση με τον τελικό νικητή καθώς οι ομάδες έχουν ένα θετικό ή αρνητικό αριθμό πόντων που καλούνται να διατηρήσουν ή να ξεπεράσουν. Τα ισχυρά φαβορί έχουν αρνητικό χάντικαπ το οποίο πρέπει να ξεπεράσουν και τα αουτσάιντερ παίρνουν ουσιαστικά ένα θετικό μπόνους πόντων ως προβάδισμα.

Σύνολο πόντων

Στην αγορά αυτή δεν μας απασχολεί ποια ομάδα θα επικρατήσει αλλά εάν τελικά το σύνολο των πόντων των δύο ομάδων θα ξεπεράσει (over) έναν συγκεριμένο αριθμό πόντων ή όχι (under). Φυσικά το σύνολο των πόντων αυτών τον ορίζει η στοιχηματική εταιρία από πριν.

 

 

Ποιο προηγμένες αγορές στοιχήματος στο NBA

Παρότι στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα πονταρίσματα των παικτών του στοιχήματος πραγματοποιούνται σε κάποια από τις παραπάνω τρεις κατηγορίες, υπάρχουν διαθέσιμες και πιο συγκεκριμένε αγορές ανά περίοδο. Κάποιες εστιάζουν την προσοχή μας σε κάποια συγκεκριμένη περίοδο, στο πρώτο ή στο δεύτερο ημίχρονο. Πιο συγκεκριμένα:

 

Ποντάρισμα περιόδων και ημιχρόνου

Οι παίκτες του στοιχήματος έχουν εκτός των παραπάνω λοιπόν την δυνατότητα να ποντάρουν σε στοιχήματα της πρώτης περιόδου ή του πρώτου ημιχρόνου στα παιχνίδια του NBA. Οι επιλογές νικητή – Χάντικαπ = Συνόλου Πόντων είναι οι ίδιες απλά αναφέρονται όχι στο σύνολο του αγώνα αλλά σε συγκεκριμένες περιόδους ή ημίχρονα (1ο ή 2ο). Εάν για παράδειγμα παρατηρούμε πως μια ομάδα μπαίνει πολύ δυνατά στους αγώνες της αλλά προς το τέλος «κάθεται» τότε το να ποντάρουμε υπέρ της στην πρώτη περίοδο και στο πρώτο ημίχρονο και αντίστροφα ίσως να αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή.

Μακροπρόθεσμα στοιχήματα

Το ποντάρισμα σε συγκεκριμένους αγώνες αφήνει μικρά περιθώρια για σφάλματα και υπάρχουν περιπτώσεις όπου η τύχη παίζει τελικά μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα. Στα μακροπρόθεσμα στοιχήματα καλύπτουμε χρονικά μεγαλύτερη χρονική περίοδο – ακόμη και όλη τη σεζόν του NBA που έχει διάρκεια 82 αγώνες, ακόμη και περισσότερο.

Ο νικητής του πρωταθλήματος του NBA, οι νικητές Ανατολικής και Δυτικής Περιφέρειας, το σύνολο νικών περιόδου για μεμονομένες ομάδες και ο ποιο πολύτιμος παίκτης (MVP) αποτελούν μερικά μόνο παραδείγματα των μακροπρόθεσμων αγορών στοιχήματος του NBA.

 

Ποντάρισμα στο NBA: Σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να έχετε κατά νου

Τραυματισμοί και rotation

Λόγω της ταχύτητας, του μεγάλου αριθμού ματς και της έντασης των αγώνων του NBA, οι τραυματισμοί παικτών είναι συχνοί και το rotation παικτών σε όλες τις ομάδες πραγματοποιείται κατά κόρον στο αμερικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Είναι συνεπώς συχνό το φαινόμενο οι ομάδες να προστατεύουν και να ξεκουράζουν σημαντικούς παίκτες πριν από μεγάλα παιχνίδια. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να μένετε ενήμεροι για τα νέα αυτά, τα οποία γίνονται συνήθως γνωστά μέσω των επίσημων λογαριασμών twitter των ομάδων. Εάν κάποιος σημαντικός παίκτης χάσει κάποιον αγώνα, οι πιθανότητες και η απόδοση νίκης της άλλης ομάδας αυξάνονται σημαντικά. Εάν οι παίκτες του στοιχήματος καταφέρουν να αντιδράσουν πρώτοι σε αυτές τις περιπτώσεις, τότε καταφέρνουν να εξασφαλίσουν καλύτερες αποδόσεις με μεγαλύτερο πιθανό κέρδος για τα πονταρίσματά τους.

Το πρόγραμμα των ομάδων

Ενώ οι ομάδες παίζουν τον ίδιο αριθμό παιχνιδιών στην κανονική περίοδο του NBA (και παίζουν μεταξύ τους τουλάχιστον μία φορά), το NBA έχει ασύμμετρη δομή, πράγμα που σημαίνει πως το πρόγραμμα των ομάδων μπορεί να διαφέρει σημαντικά. Ο αριθμός των αγώνων έχει επίδραση και στις μετακινήσεις των ομάδων (εκτός έδρας ματς) και είναι σημαντικά περισσότερες και μεγαλύτερες σε απόσταση από άλλα αθλήματα. Είναι συχνές έτσι οι περιπτώσεις ομάδες να δίνουν και 4 εκτός έδρας παιχνίδια στη σειρά, ακόμη και σε διαφορετικές χρονικές ζώνες. Η κόπωση και η έλλειψη ύπνου προσφέρουν μειονεκτήματα σε κάποιες ομάδες και αντίστοιχα πλεονεκτήματα στις αντιπάλους τους. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως μια ομάδα που αντιμετωπίζει πχ. στην έδρα της μια άλλη που δίνει τον τέταρτο στη σειρά εκτός έδρας αγώνα της έχει σημαντικό πλεονέκτημα και αυξημένες πιθανότητες να κερδίσει, ακόμη και αν ποιοτικά δεν είναι τόσο καλή όσο η αντίπαλός της.

 

Στατιστικά που σας βοηθούν να στοιχηματίσετε

Όπως συμβαίνει άλλωστε σε όλα τα αθλήματα, η στατιστική ανάλυση βελτιώνει τη γνώση μας και μας βοηθά να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις όσον αφορά τα στοιχήματά μας στο NBA. Υπάρχουν ευτυχώς διαθέσιμα πάρα πολλά δεδομένα που αφορούν την απόδοση των ομάδων και των αθλητών, καθώς και συγκεκριμένα άλλα στατιστικά που βοηθούν τους παίκτες του στοιχήματος.

Μπορείτε να βρείτε ποιες ομάδες κάνουν πιο συχνά Over ή Under όσον αφορά τους πόντους στο παιχνίδι τους, κλπ. Μπορείτε επίσης να μελετήσετε πόσο συχνά κερδίζουν οι χάνουν οι ομάδες όταν είναι φαβορί και αουτσάιντερ και να καταγράψετε τις κινήσεις των αποδόσεων σε συγκεκριμένα παιχνίδια ώστε να προσπαθήσετε να αντιληφθείτε την ύπαρξη κάποιου μοτίβου που θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε μετέπειτα. Στατιστικά όπως αυτά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να διαπιστώσουμε πόσο έγκυρη είναι η εκτίμηση της απόδοσης της κάθε ομάδας.

Μια ακόμη σημαντική στατιστική λεπτομέρεια είναι οι πόντοι στη ρακέτα ή από τη γραμμή των βολών, καθώς αποτελούν τον πιο αποτελεσματικό τρόπο σκοραρίσματος στο μπάσκετ. Ακόμη και αν οι ομάδες σκοράρουν πολλά τρίποντα, θα πρέπει να έχουν μια ισορροπία όσον αφορά τα σουτ αυτά για να κερδίσουν. Όταν μια ομάδα έχει ποσοστά άνω του μέσου όρου στα τρίποντα, συγκριτικά με τους πόντους στη ρακέτα, οι παίκτες του στοιχήματος θα πρέπει να ερευνήσουν πόσο αποδοτικός είναι ο αντίπαλος στην άμυνα στο τρίποντο. Αυτό είναι απλά ένα παράδειγμα που θα βοηθήσει κάποιον παίκτη του στοιχήματος να εντοπίσει δυνατά και αδύνατα σημεία ομάδων, να βρει ανισόρροπες αναμετρήσεις και να τις εκμεταλλευτεί βρίσκοντας αντίστοιχα καλές αποδόσεις για αυτές.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Δεκέμβριος 22, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.