Πως επηρεάζουν το στοίχημα στο ποδόσφαιρο οι διακοπές για διεθνείς υποχρεώσεις;

Συχνά κατή τη διάρκεια της κανονικής ποδοσφαιρικής περιόδου, έχουν διακοπές στις οποίες οι παίκτες των εθνικών ομάδων είναι υποχρεωμένοι να αγωνιστούν στις αντίστοιχες προκριματικές και τελικές διοργανώσεις. Υπάρχει μια γενική αίσθηση στον κόσμο πως οι μεγαλύτεροι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι είναι εκείνοι που υποφέρουν περισσότερο από τις διακοπές αυτού του είδους. Έτσι υπάρχει επίσης η αίσθηση πως περισσότερες εκπλήξεις ακολουθούν τους αγώνες αυτούς στα εθνικά πρωταθλήματα των συλλόγων. Για παράδειγμα τόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και η Άρσεναλ έχασαν στην έδρα της Νόριτς το 2013 και η Μάντσεστερ Σίτι, η Τσέλσι και η Λίβερπουλ έχουν όλες χάσει πιο πρόσφατα μετά από τέτοιου είδους διακοπές από την Κρίσταλ Πάλας.

Αυτά τα αποτελέσματα των μεγάλων ομάδων είναι τυχαία τελικά ή έχουν μήπως σχέση με το γεγονός; Ευτυχώς είναι πολύ εύκολο να ρίξουμε μια ματιά στα στατιστικά δεδομένα που υπάρχουν ευρέως διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Μπορούμε να δούμε τα 5 τελευταία χρόνια σε παύσεις για διεθνείς αναμετρήσεις εθνικών ομάδων εν μέσω της περιόδου τα αποτελέσματα που ακολουθούν τα ματς αυτά και την κατάσταση των συλλόγων.

Οι μεγάλοι «έξι» της Premier League έπαιξαν 20 ή 21 παιχνίδια πρωταθλήματος μετά από διεθνείς διακοπές ανάμεσα στον Αύγουστο του 2012 και τον Μάιο του 2017. Αυτοί είναι οι μέσοι όροι πόντων-ανά-ματς:

 

Ομάδα Σύνολο βαθμών ανά ματς PPG Βαθμοί ανά ματς μετά από διεθνή διακοπή Βαθμοί ανά αγώνα σε άλλα ματς Διαφορά βαθμών ανά ματς
Μάντσεστερ Γιουνάτιεντ 1,88 2,14 1,85 0,29
Άρσεναλ 1,96 2,15 1,94 0,21
Τσέλσι 2,04 2,10 2,03 0,07
Μάντσεστερ Σίτι 2,04 2,05 2,04 0,01
Τότεναμ 1,90 1,81 1,91 -0,10
Λίβερπουλ 1,81 1,45 1,85 -0,40

Ιδιαίτερα για την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι, η διαφορά είναι αμελητέα. Η Λίβερπουλ ωστόσο, είχε τη μεγαλύτερη αλλαγή και δυστυχώς γι’ αυτή, η αλλαγή ήταν αρνητική.

Η διαφορά των γκολ μετά τη διεθνή διακοπή είναι επίσης +4. Είναι καλύτερη από το +2 της Τότεναμ, αλλά οι υπόλοιπες 4 ομάδες είχαν όλες διαφορά γκολ τουλάχιστον +26 στα παιχνίδια τους.

Η συγκεκριμένη έρευνα μας προσφέρει κάποιες σημαντικές πληροφορίες. Στο δείγμα των αγώνων έχουμε και 16 περιπτώσεις στις οποίες ομάδες των 6 πρώτων αναμετρώνται μεταξύ τους. Συνεπώς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το πως επηρεάζουν την απόδοση των μεγάλων ομάδων οι διεθνείς διακοπές, θα πρέπει να αφαιρέσουμε αυτά τα ματς από το εξεταζόμενο δείγμα. Έτσι λοιπόν ο πίνακας διαμορφώνεται κάπως διαφορετικά πλέον:

 

Ομάδα Συνολικοί Βαθμοί ανά ματς Βαθμοί ανά ματς μετά από διεθνή διακοπή Βαθμοί ανά αγώνα σε άλλα ματς Διαφορά βαθμών ανά ματς
Τότεναμ 2,17 2,57 2,13 0,44
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2,06 2,31 2,03 0,28
Άρσεναλ 2,29 2,43 2,28 0,15
Μάντσεστερ Σίτι 2,28 2,14 2,29 -0,15
Τσέλσι 2,16 2,00 2,19 -0,19
Λίβερπουλ 1,94 1,64 1,98 -0,34

Οι μεγάλοι 6 συνολικά έχουν κατά μέσο όρο 2,15 βαθμούς ανά αγώνα κόντρα στους υπόλοιπους όταν δεν ακολουθεί κάποια διεθνής διακοπή και 2,18 όταν ακολουθεί. Στην πραγματικότητα η διαφορά είναι αμελητέα, αλλά και πάλι είναι ενδιαφέρον το γεγονός πως η συγκομιδή βαθμών φαίνεται να αυξάνεται και όχι να μειώνεται.

Ο παραπάνω πίνακας δείχνει πως οι μισές ομάδες τα πήγαν ουσιαστικά χειρότερα και οι άλλες μισές τα πήγαν καλύτερα. Η ουσιαστική αλλαγή σε σχέση με τον πρώτο πίνακα αφορά την Τότεναμ. Αυτό συμβαίνει επειδή η απόδοση της ομάδας κόντρα στις υπόλοιπες από τους 6 μεγάλους δεν ήταν καλή, μετά από κάποια διεθνή διακοπή.

Στους 7 αγώνες που έδωσε η ομάδα, ήρθε ισόπαλη 2 φορές έχασε 5 φορές. Σε όλες τις ήττες η Τότεναμ δέχτηκε τουλάχιστον 4 γκολ, αν και όλες ήταν πριν το 2015 και τα πράγματα άλλαξαν με την έλευση του Ποκετίνο στον πάγκο της ομάδας.

Από τον Νοέμβριο του 2013, κάθε φορά που ξεκινούσε ξανά το αγγλικό πρωτάθλημα της Premier League μετά από κάποια διεθνή διακοπή, είχαμε τουλάχιστον μια μεγάλη μέχη ομάδων της πρώτης εξάδας.

Όσον αφορά τα γκολ που σκόραραν οι ομάδες και τα οποία δέχτηκαν, δεν υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη διαφορά. Η διαφορά των γκολ ανά παιχνίδι στις μεγάλες 6 ομάδες αυξήθηκε κατά 0,17 μετά τις διεθνείς διακοπές. Αυτή η αλλαγή δεν είναι αυτή που θα περίμεναν οι περισσότεροι, κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου σοβαρά όταν ποντάρετε σε Over/Under.

Τα νούμερα που αφορούν τα συνολικά γκολ φαίνεται να είναι αρκετά σταθερά. Δεν παρουσιάζουν άνοδο όταν το πρωτάθλημα ξαναξεκινά (από 2,91 έως 3,04 ανά παιχνίδι) αλλά από στοιχηματική άποψη, είναι πάντα over 2,5 κατά μέσο όρο.

Η φράση «κατά μέσο όρο» αποτελεί σημαντικό μέρος αυτού. Υπάρχει πολύ μικρή διαφορά όσον αφορά τους αριθμούς των μεγάλων 6 στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να συμβεί κάτι απρόσμενο.

Με μόλις 6 ήττες από πιο αδύναμες ομάδες των κορυφαίων 6 του αγγλικού πρωταθλήματος μετά από διεθνείς διακοπές, τις τελευταίες 3 σεζόν, τα αποτελέσματα δείχνουν πως οι μεγάλοι 6 μπορούν να αντιμετωπίσουν την όλη κατάσταση με επιτυχία. Μην περιμένετε λοιπόν ουσιαστικά μεγάλες εκπλήξεις στα παιχνίδια αυτά, δεν είναι κάτι που να προκύπτει στατιστικά.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Δεκέμβριος 12, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.