Πτώση κατά 29% στα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ το 1ο εξάμηνο του 2017

Μειωμένη κερδοφορία παρουσίασε κατά την ολοκλήρωση του πρώτου εξαμήνου του 2017 ο ΟΠΑΠ, όπως φαίνεται από στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε ο οργανισμός. Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου υποχώρησαν κατά 29%, φτάνοντας τα 60,9 εκατομμύρια ευρώ, από το ποσό των 85,8 εκατομμύρια ευρώ την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο. Να σημειώσουμε πως τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού ανήλθαν στα 21,9 εκατομμύρια ευρώ από 33 εκατομμύρια την ίδια περίοδο του 2016.

Συνολικά πάντως τα έσοδα προ φόρων σημείωσαν αύξηση κατά 1,4%, φτάνοντας τα 688,5 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 678,8 εκατομμυρίων το Α’ εξάμηνο του 2016. Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε πως τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων διαμορφώνονται στα 130,7 εκατομμύρια ευρώ και εμφανίζονται μειωμένα κατά 30,8 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με το !’ εξάμηνο του 2017, κάτι που ανάγεται σε ποσοστό 19,1%.

Όσον αφορά την κερδοφορία ανά προϊόν, θα πρέπει να αναφέρουμε πως στο αθλητικό στοίχημα τα καθαρά κέρδη προ εισφορών ανήλθαν στα 188,6 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας πτώση κατά 4,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Στην κατηγορία των αριθμολαχείων (λόττο, τζόκερ, πρότο κλπ), τα έσοδα αυξήθηκαν φτάνοντας τα 413 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 408,3 εκατομμύρια το 2016. Σε σκρατς και λαχεία τα έσοδα προ φόρων έφτασαν τα 77,5 εκατομμύρια ευρώ έναντι 73,8 εκατομμυρίων το Α’ εξάμηνο του 2016, σημειώνοντας άνοδο 5,1%. Τέλος όσον αφορά τις παιχνιδομηχανές VLT, τα καθαρά έσοδα έφτασαν τα 9,4 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπάρχουν δεδομένα συγκρισης με πέρυσι, ωστόσο φαίνεται πως το Β’ τρίμηνο του έτους ήταν πολύ πιο προσοδοφόρο για τον Οργανισμό απ’ ότι το Α’, γεγονός που φαίνεται να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του αριθμού των μηχανημάτων.

Αναφερόμενος στα οικονομικά αυτά δεδομένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ κος Damian Cope, τόνισε πως η απόδοση του Οργανισμού κατά το Β’ τρίμηνο του 2017 παρέμεινε σταθερή, με τα καθαρά έσοδα προ φόρων να παρουσιάζουν ελαφριά κάμψη, παρά την απουσία μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και παρά τις προκλήσεις του οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα που έχουν σαν αποτέλεσμα να μειωθεί εμφανώς το διαθέσιμο εισόδημα των πελατών της εταιρίας στην Ελλάδα. Ο κος Cope πρόσθεσε πως υπό αυτές τις συνθήκες, η συνολική απόδοση του Οργανισμού μπορεί να θεωρηθεί αξιοσημείωτη. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ θέλησε να αναφέρει παράλληλα πως ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να επενδύει σε νέες τεχνολογίες και σε ανθρώπινο δυναμικό κοιτώντας μακροπρόθεσμα, τονίζοντας πως βελτιώνει επίσης το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων του με τα νέα Virtual παιχνίδια και τα παιχνιδομηχανήματα VLT. Ο κος Cope θέλησε τέλος να τονίσει πως ο προχωρά ο εκτενής σχεδιασμός του σχεδίου Όραμα 2020 του οργανισμού και πως το τρίτο τρίμηνο του έτους ξεκίνησε ενθαρρυντικά για τον Οργανισμό.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Σεπτέμβριος 18, 2017 by : posted in News Χωρίς σχόλια

Comments are closed.