Ποντάροντας σε κερδοφόρα σερί

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι καλύτεροι αθλητές και ομάδες έχουν την ικανότητα και την ποιότητα να αποφεύγουν τις ήττες. Ο Ρότζερ Φέντερερ ως παίκτης του τένις στο Γουίμπλεντον, ο Χοσέ Μουρίνιο ως προπονητής και ο Μέιγουέδερ στο ρινγκ. Αυτά τα σερί των νικών τους οφείλονται καθαρά στις ικανότητές τους όμως ή μήπως πρόκειται για τύχη;

Τα άτομα που αναφέραμε παραπάνω είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες στο άθλημά τους, γιατί όμως καταφέρνουν να νικάνε τόσο συχνά ξεπερνώντας τους ταλαντούχους αντιπάλους τους. Η αλήθεια είναι πως παράλληλα με το ταλέντο και τις ικανότητες και η τύχη αποτελείς σημαντικό παράγοντα για τα κερδοφόρα σερί.

Αντικαθιστώντας χαρακτήρες με νομίσματα

Εάν φύγουμε λίγο από τα αθλήματα και τους αθλητές και δούμε τα πράγματα πιο μαθηματικά, είναι πιο εύκολο να καταλάβει κανείς πως σχηματίζεται η αντίληψή του για τα κερδοφόρα σερί.

Ας ασχοληθούμε λίγο με το κέρμα και τις ρίψεις. Εάν ρίξουμε ένα κέρμα 100 φορές, σύμφωνα με τις πιθανότητες έχουμε 75% πιθανότητα να δούμε ένα σερί από τουλάχιστον 6 κεφαλές ή γράμματα να εμφανίζονται στη σειρά και 10% πιθανότητα να δούμε ένα σερί τουλάχιστον 10 συνεχόμενων κεφαλών ή γραμμάτων.

Στους μεγάλους αθλητές και ομάδες τα νικηφόρα σερί είναι πολύ συχνά, όμως έχουμε την τάση να υπερεκτιμούμε τις πιθανότητες που έχει το σερί να συνεχιστεί.

 

Ο παράγοντας ικανότητα

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πως οι μεγάλες προσωπικότητες του αθλητισμού πραγματοποιούν τα μεγάλα τους επιτεύγματα τυχαία. Είναι προφανές πως το ταλέντο τους επιτρέπει να είναι σε θέση να επιτύχουν τις μεγάλες τους διακρίσεις. Στην ουσία οι ικανότητές τους, τους κάνουν να μοιάζουν ένα «πειραγμένο» κέρμα που κάθετε περισσότερο στην πλευρά της κεφαλής, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν είναι σε καμία περίπτωση σίγουρο.

Για παράδειγμα ο Ραφαέλ Ναδάλ όταν παίζει σε χώμα μπορεί να θεωρηθεί ένα πολύ «πειραγμάνο» κέρμα, καθώς η αποτελεσματικότητα του τα τελευταία χρόνια είναι σε επίπεδα πάνω του 90%, με μέσο όρο το 95,4%. Είναι προφανές πως οι νίκες του δεν οφείλονται στην τύχη, όμως η τύχη πρέπει να έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αήττητη σεζόν το 2010.

Το ερώτημα είναι λοιπόν εάν η κυριαρχία του Φέντερερ στο Γουίμπλεντον οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πολύ καλύτερος από τον Πιτ Σάμπρας; Ή μήπως οι Golden State Warriors είναι το ίδιο καλοί ή καλύτεροι από τους Lakers της δεκαετίας του ’70 όσον αφορά τα τελευταία σερί νικών τους;

Η απάντηση είναι ίσως. Ρεαλιστικά, τα κερδοφόρα σερί οφείλονται στον συνδυασμό πολλών παραγόντων, ένας από τους οποίους είναι και η τύχη. Αγνοώντας τη δύναμη της τύχης, αφήνουμε τον εαυτό μας έκθετους στην υπερεκτίμηση των ικανοτήτων των ομάδων στο στοίχημα όσον αφορά τα κερδοφόρα τους σερί.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Ιούλιος 15, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.