Οι βασικές αγορές του στοιχήματος στην ποδηλασία

Οι στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν πλήθος αθλημάτων για να στοιχηματίσετε, δημοφιλή όπως το ποδόσφαιρο και λιγότερο δημοφιλή όπως η ποδηλασία. Εάν ρωτάτε γιατί ασχολούμαστε με σπορ με τα οποία ασχολείται πολύς λίγος κόσμος θα σας πούμε το εξής: δεν είναι μόνο οι παίκτες του στοιχήματος που δεν γνωρίζουν πολλά για την ποδηλασία και άλλα λιγότερο δημοφιλή αθλήματα, αλλά και οι ίδιες οι στοιχηματικές εταιρίες! Συνεπώς δημιουργούνται εξαιρετικές ευκαιρίες και value bets στα λιγότερο δημοφιλή αθλήματα και όχι σε αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ στα οποία οι στοιχηματικές εταιρίες ρίχνουν όλη τους την προσοχή.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την ανάλυσή μας αναφέροντας πως υπάρχουν δύο είδη ποδηλασίας, αυτής σε πίστα και αυτής σε δρόμο. Θα πρέπει συνεπώς να κατανοήσουμε πρώτα τις διαφορές των δύο πριν αρχίσουμε να ασχολούμαστε πιο συστηματικά και να ρισκάρουμε τα χρήματά μας.

Η ποδηλασία πίστας επηρεάζεται πολύ από την αεροδυναμική. Οι αγώνες πραγματοποιούνται σε πίστα μήκους 150m εώς 500m σε περιφέρεια – παρότι δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανονισμός όσον αφορά το μήκος της πίστας θα πρέπει αθροιστικά να φτάνει τα 1000m όταν ο αριθμός των γύρων ή οι μισοί γύροι πολλαπλασιαστούν με κάποιον ακέραιο αριθμό (συνήθως 333,33m). Η ποδηλασία δρόμου πραγματοποιείται αντίθετα εκτός πίστας στους δρόμους κάποιας πόλης και οι αποστάσεις ποικίλουν σημαντικά. Ας δούμε λίγο πιο συγκεκριμένα κάποιες διαφορές ανάμεσα στα δύο είδη.

 

Ποδηλασία πίστας

Σε αντίθεση με άλλα αθλήματα, η ποδηλασία πίστας αφορά χώρες που συναγωνίζονται σε διεθνές επίπεδο. Οι βασικές διοργανώσεις είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πίστας και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Πίστας. Ο παρακάτω πίνακας αναφέρει τους διάφορους τύπους αγώνων πίστας:

Είδος Περιγραφή
Sprint Ανάμεσα 250m-1000m (συνήθως ένας-με-έναν) – ο νικητής είναι ο πρώτος που περάσει στη γραμμή.
Pursuit Ατομικό ή ομαδικό – η εκκίνηση γίνεται από την αντίθετη πλευρά της πίστας, σκοπός είναι η ολοκλήρωση της απόστασης στο συντομότερο δυνατό χρόνο ή να φτάσει κάποιος αθλητής τον αντίπαλό του.
Scratch race Συνήθως 15km για άνδρες και 10km για γυναίκες – απλός αγώνας για το ποιος θα περάσει τη γραμμή.
Points race Ένας αγώνας μεγαλύτερης απόστασης (25km ή περισσότερα) με βαθμούς για όποιον ποδηλάτη κερδίζει τα σπριντ ή προσπερνά άλλους αθλητές – νικητής είναι εκείνος ή εκείνη που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους.
Time trial Κούρσα κόντρα στο ρολόι – ο γρηγορότερος χρόνος κερδίζει.
Keirin Η αρχική ταχύτητα ελέγχεται από ένα μηχανοκίνητο ποδήλατο πριν αυτό τελικά αποσυρθεί και οι ποδηλάτες αρχίζουν να τρέχουν προς την τελική γραμμή.
Omnium Μια συνδυαστική σειρά από κούρσες με ατομικά pursuit, κούρσες αποκλεισμού, time trial, πιο γρήγορους γύρους και κούρσες πόντων.
Madison Παρόμοια με την κούρσα πόντων (points race) ωστόσο οι ποδηλάτες αγωνίζονται σε ομάδες των δύο, μόνο ένας ποδηλάτης τρέχει με χρόνο αλλά ο συναθλητής του μπορείς να τον αντικαταστήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα όταν χρειάζεται να κάνει κάποιο διάλλειμα.

Ποδηλασία δρόμου

Τα τρία είδη αγώνων σε στην αγωνιστική ποδηλασία δρόμου είναι οι ημερήσιοι αγώνες, τα ατομικά time trials και τα stage races τα οποία είναι πιο γνωστά και ως tours. Τα tour αποτελούν μια καλή αφετηρία εκκίνησης για να μάθετε πως να στοιχηματίσετε στην ποδηλασία. Τα τρία βασικά tour είναι:

 

Tour de France

Αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής διοργάνωση σε θεατές και σε παίκτες του στοιχήματος. Το Tour de France είναι ένας ετήσιος αγώνας (συνήθως 21 κούρσες) και πραγματοποιείται στη Γαλλία. Οι ομάδες αποτελούνται από εννέα ποδηλάτες που ανταγωνίζονται για την τελική κατάταξη.

Κατάταξη Περιγραφή
Ειδική Κατάταξη Ποδηλάτης με συνολικά τον λιγότερο χρόνο
Ομαδική Κατάταξη Ομάδα με συνολικά λιγότερο χρόνο
Κατάταξη Πόντων Ποδηλάτης που κερδίζει τους περισσότερους πόντους για νίκες σε κούρσες και σε ενδιάμεσα σπριντ
“Βασιλιάς των Βουνών” Ποδηλάτης που κερδίζει τους περισσότερους πόντους πρώτος στα σημεία στην κορυφή του βουνού.
Κατάταξη νεαρού αναβάτη Ο ποδηλάτης που προκρίνεται ως μη «έμπειρος» (συνήθως κάτων των 26 ετών) και καταγράφει τον μικρότερο χρόνο σε όλη το μήκος του αγώνα.

Τα Giro d’Italia και Vuelta a Espana (τα δύο άλλα μεγάλα Tours) έχουν παρόμοια μορφή με τοTour de France και πραγματοποιούνται στην Ιταλία και στην Ισπανία αντίστοιχα – μία ακόμη διαφορά είναι το χρώμα της φανέλας που δίνεται στον ποδηλάτη που προηγείται στην ατομική κατάταξη.

 

Giro d’Italia

Παρόμοιος αγώνας με το Tour de France και πρώτο Grand Tour της χρονιάς, το Giro d’Italia είναι ο ποδηλατικός γύρος της Ιταλίας. Οι ποδηλάτες που κερδίζουν συνήθως στο Giro d’Italia είναι πιο σκληροί από εκείνους που επικρατούν στο Tour de France και ο ιταλικός αγώνας είναι πιο απαιτητικός όσον αφορά τις τακτικές των ομάδων.

 

Vuelta a Espana

Το Vuelta a Espana είναι το τελευταίο από τα τρία Grand Tours της ποδηλατικής σεζόν και είναι ο λιγότερο απαιτητικός αγώνας. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο συγκεκριμένος αγώνας πραγματοποιείται αμέσως μετά το Tour de France και πριν τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

 

Ποντάροντας στην ποδηλασία: Πράγματα που πρέπει να ξέρετε και να θυμάστε

Εάν δεν γνωρίζετε πως να στοιχηματίσετε στην ποδηλασία, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ποντάρετε σε αγώνες με πολλαπλές κούρσες είναι να κατανοήσετε τις διαφορές και να έχετε πειθαρχία. Οι συμμετέχοντες αθλητές έχουν δυνατά σημεία και αδυναμίες και συνήθως ρίχνουν όλο τους το βάρος σε μία κατάταξη – μόνο τρεις ποδηλάτες έχουν καταφέρει να επικρατήσουν  και στις τρεις ατομικές κατατάξεις στην ιστορία της ποδηλασίας δρόμου στα Grand Tour.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως το Giro d’Italia είναι πιο απαιτητικός αγώνας τόσο όσον αφορά τη σωματική δύναμη και αντοχή όσο και τις τακτικές των ομάδων.

Να αναφέρουμε επίσης πως οι τακτική των ομάδων γίνεται όλο και πιο σημαντική καθώς προσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι ποδηλάτες βοηθιούνται και βοηθούν τους άλλους αθλητές της ομάδας τους – αυτή τη στιγμή οι ομάδες Quick-Step, BMC, Movistar, Sky και Orica είναι οι 5 κορυφαίες ομάδες στην κατάταξη UCI (Union Cycliste Internationale).

Μια ομάδα με συνολικά καλό επίπεδο αθλητών είναι πολύ πιθανό να συναγωνίζεται στην ομαδική κατάταξη, ωστόσο οι ποδηλάτες που θέλουν να επικρατήσουν στην ατομική κατάταξη χρειάζονται και αυτοί βοήθεια από ποδηλάτες που να τους βοηθήσουν να κρατήσουν έναν καλό ρυθμό, στις ορεινές διαδρομές. Ομοίως, οι σπρίντερ χρειάζονται βοήθεια για να παραμείνουν κοντά στις αρχικές θέσεις για να βρίσκονται σε καλή θέση για τα σπριντ ώστε να μπορούν να κερδίσουν πόντους.

 

Στοίχημα στην ποδηλασία: Διαθέσιμες αγορές

Οι στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν πλήθος αγορών σε όλες ις κύριες διοργανώσεις της ποδηλασίας. Πέρα από τις μακροπρόθεσμες αγορές νίκης στους βασικούς αγώνες, οι παίκτες του στοιχήματος μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πολυάριθμες κατατάξεις και σε μεμονωμένες κούρσες στα Grand Tours.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.