Οι αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο σε ΟΠΑΠ και VTL

Αλλαγές στην εγχώρια αγορά του τζόγου, η οποία εξακολουθεί βέβαια να αποτελεί εδώ και πολλές δεκαετίες μονοπώλιο του ΟΠΑΠ, έχουμε με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα προς συζήτηση και ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο η ελληνική κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να αναφέρουμε πως η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση νομοσχεδίου, το οποίο εκτός των άλλων προβλέπει και την αλλαγή του αριθμού των επιτρεπόμενων παιχνιδομηχανών VLT τα οποία θα υπάρχουν στο εξής διαθέσιμα στα καταστήματα Play του ελληνικού στοιχηματικού οργανισμού, ενώ υπάρχει επίσης τροποποίηση η οποία αφορά και τα χρόνια της εκμετάλλευσής των μηχανημάτων αυτών και των κερδών τους από τον ελληνικό Οργανισμό διεξαγωγής τυχερών παιγνίων.

Το γεγονός αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τις πληροφορίες που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα και οι οποίες ανέφεραν πως υπήρχε η διάθεση στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε ρυθμίσεις που σκοπό τους είχαν να μειωθεί τελικά ο αριθμός των παιχνιδομηχανημάτων συνολικά και παράλληλα να προχωρήσει σε αντίστοιχες ρυθμίσεις που να αφορούν την αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού μηχανημάτων ανά κατάστημα. Όλες αυτές οι αλλαγές τελικά εμπεριέχονται και προχωρούν προς υλοποίηση με το νέο νομοσχέδιο.

Με τον τρόπο αυτό λοιπόν ο συνολικός αριθμός των παιχνιδομηχανημέτων VTL του ΟΠΑΠ αναμένεται πλέον να περιοριστεί στα 25.000 από τα 35.000 που προβλεπόταν αρχικά, το οποίο αποτέλεσε αίτημα του Οργανισμού. Την ίδια ώρα ο αριθμός των μηχανημάτων που μπορούν να είναι εγκατεστημένα ανά κατάστημα διπλασιάζεται, καθώς από τα 25 που προβλέπονταν αρχικά, ο αριθμός πλέον θα φτάνει τα 50 στα καταστήματα ΟΠΑΠ Play. Την ίδια ώρα πενταπλάσια θα μπορούν να είναι τα μηχανήματα στα απλά πρακτορεία του ΟΠΑΠ, καθώς από 3 σε αριθμό θα μπορεί πλέον να γίνει εγκατάσταση σε 15!

Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως πέραν των άλλων, το νομοσχέδιο προβλέπει και μεγάλες αλλαγές όσον αφορά τα έτη εκμετάλλευσης από τον ΟΠΑΠ, καθώς κι εδώ έχουμε μεγάλη επέκταση της χρονικής διάρκειας από τα 10 χρόνια που προβλεπόταν αρχικά, στα 18 χρόνια.

Σύμφωνα με πηγές που προέρχονται από το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών, οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις που προωθούνται έχουν ως βασικό τους στόχο την μείωση της έκθεσης στον τζόγο των παικτών, αλλά και τον ευκολότερο και πιο αποτελεσματικό έλεγχο των εσόδων του Δημοσίου. Να αναφέρουμε τέλος πως ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στις νέες αυτές ρυθμίσεις που προβλέπονται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, έπαιξε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων κος Βαγγέλης Καραγεωργίου.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Αύγουστος 9, 2017 by : posted in News Χωρίς σχόλια

Comments are closed.