Η διαφορά του πονταρίσματος με χάντικαπ στα διάφορα αθλήματα

Το ποντάρισμα σε στοιχήματα με χάντικαπ θεωρείται συχνά ως μια εξελιγμένη μορφή του πονταρίσματος στην νίκη κάποιας ομάδας (για παράδειγμα 1Χ2 στο ποδόσφαιρο). Ορισμένοι παίκτες του στοιχήματος αποθαρρύνονται από αυτού του είδους τα στοιχήματα, θεωρώντας τα πολύπλοκα, ωστόσο προσφέρουν μια ξεχωριστή πρόκληση όσον αφορά την εξισορρόπηση των αποδόσεων της νίκης της κάθε ομάδας ή αθλητή με μια θετική ή αρνητική αριθμητική τιμή.

 

Τί είναι το ποντάρισμα σε χάντικαπ;

Εν συντομία, το ποντάρισμα με χάντικαπ είναι ένα «πλεονέκτημα» ή «μειονέκτημα» που δίνεται αντίστοιχα στην πιο αδύναμη και στην πιο δυνατή ομάδα όσον αφορά την απόδοση της νίκης. Το φαβορί παίρνει το αρνητικό χάντικαπ και το αουτσάιντερ το θετικό. Η ίδια διαδικασία ισχύει πάνω-κάτω σε όλα τα αθλήματα, αλλά λόγω των σημαντικών διαφορών στους κανόνες και στον τρόπο με τον οποίο παίζεται το κάθε άθλημα, είναι σημαντικό κανείς να γνωρίζει το κάθε άθλημα στο οποίο στοιχηματίζει.

Ποντάρισμα χάντικαπ στο ποδόσφαιρο

Δεδομένου πως το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα με χαμηλά σκορ, το να προσπαθεί κανείς να προβλέψει τον νικητή με χάντικαπ, απαιτεί εξαιρετικές προγνωστικές ικανότητες. Δεν πρόκειται απλά για ένα ποντάρισμα στον νικητή του αγώνα, είναι θα λέγαμε περισσότερο ένα στοίχημα που αφορά πιο πολύ την απόδοση της κάθε ομάδας.

Οι αριθμοί του χάντικαπ παρουσιάζονται ως γκολ, συνεπώς εάν μια ομάδα έχει -1,5 χάντικαπ νίκης, θα πρέπει να επικρατήσει της αντιπάλου της με περισσότερα από 1 γκολ ώστε να είναι κερδοφόρο το ποντάρισμα χάντικαπ. Αντίστοιχα μια ομάδα με +1,5 χάντικαπ ακόμη και αν χάσει με 1 γκολ διαφορά, μας προσφέρει κερδοφόρο στοίχημα. Κερδοφόρο είναι επίσης το δεύτερο αυτό στοίχημα και σε περίπτωση ισοπαλίας ή νίκης της ομάδας στην οποία έχουμε ποντάρει με θετικό χάντικαπ.

Μια ιδιαίτερα αποδοτική τακτική είναι η καταγραφή της απόδοσης των χάντικαπ κατά τη διάρκεια μιας σεζόν. Ορισμένες ομάδες έχουν την τάση να μην μπορούν να καλύψουν τα χάντικαπ τα οποία του δίνονται, αποδεικνύοντας πως πολλές φορές η αίσθηση του κόσμου και των στοιχηματικών εταιριών είναι λανθασμένη.

Ποντάρισμα χάντικαπ στο NFL

Πολλοί παίκτες του στοιχήματος ποντάρουν στο αμερικανικό ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του NFL. Τα στοιχήματα με χάντικαπ είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο NFL. Παρότι ο παίκτης του στοιχήματος θα πρέπει να πιο ακριβής στις προβλέψεις του, ανταμοίβεται αντίστοιχα από πιο υψηλές αποδόσεις σε σχέση με το ποντάρισμα του νικητή χωρίς χάντικαπ.

Λόγω του συστήματος πόντων και των μοτίβων που σχετίζονται με το σκοράρισμα, κάποιοι βασικοί αριθμοί είναι πολύ σημαντικοί όταν μιλάμε για ποντάρισμα με χάντικαπ στο NFL. Τα τάτσνταουν (7 πόντοι) και τα γκολ (3 πόντοι) αποτελούν τις πιο δημοφιλείς επιλογές με χάντικαπ στο συγκεκριμένο άθλημα και οι αριθμοί των αρνητικών και θετικών χάντικαπ κινούνται κάτω και πάνω από τα νούμερα αυτά.

Ποντάρισμα χάντικαπ στο MLB

Μιλάμε για το αμερικανικό πρωτάθλημα του μπέιζμπολ εδώ. Σε αντίθεση με άλλα αθλήματα, το χάντικαπ στο μπέιζμπολ είναι πάντα σταθερό, στο 1,5. Αυτό σημαίνει πως εάν μια ομάδα είναι στο -1,5 θα πρέπει να κερδίσει με διαφορά μεγαλύτερη από δύο runs και το +1,5 σημαίνει πως αντίστοιχα μπορεί να χάσει με έως και ένα run διαφορά. Ωστόσο, οι παίκτες του στοιχήματος έχουν συνήθως την δυνατότητα να αυξήσουν ή να μειώσουν τις αποδόσεις και με εναλλακτικά χάντικαπ που βέβαια δεν είναι πολύ δημοφιλή.

Οι διαστάσεις των γηπέδων καθώς και ο καιρός μπορούν να έχουν πολύ μεγάλη επίδραση στο χάντικαπ στο μπέιζμπολ. Εάν περιμένει κανείς μια ομάδα να κυριαρχήσει στο παιχνίδι και οι γενικότερες συνθήκες οδηγούν σε ένα παιχνίδι με μεγαλύτερο σκορ, είναι πιο πιθανό το φαβορί να κερδίσει με περισσότερη διαφορά σε runs. Αντίστοιχα, στην περίπτωση που ποντάρουμε σε αδύναμες ομάδες μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα με κακό καιρό και σε μικρότερα γήπεδα.

Ποντάρισμα χάντικαπ στο μπάσκετ

Το μπάσκετ λειτουργεί παρόμοια με το NFL υπό την άποψη πως οι παίκτες του στοιχήματος προτιμούν το ποντάρισμα με χάντικαπ και όχι τόσο την αγορά της νίκης χωρίς χάντικαπ. Το μπάσκετ είναι ένα από τα αθλήματα με τα μεγαλύτερα σκορ με τους αγώνες του NBA να φτάνουν και να ξεπερνούν συνολικά τους 200 πόντους. Η συγκριτικά με άλλα αθλήματα χαμηλή σημασία του σκοραρίσματος και η συχνότητα του σκοραρίσματος σημαίνουν πως δεν υπάρχουν κάποιοι δεδομένοι αριθμοί όπως συμβαίνει για παράδειγμα σε άλλα σπορ.

Ανεξάρτητα από την αγορά στην οποία ποντάρετε, το σημαντικό που πρέπει να υπολογίζετε είναι η επίδραση των τραυματισμών στη δυναμικότητα των ομάδων. Επίσης οφείλετε να λαμβάνετε υπόψη σας σοβαρά την επίδραση του αγωνιστικού προγράμματος της κάθε ομάδας και ποια στατιστικά μπορούν να μας κάνουν να βρούμε αναντιστοιχίες και προφανώς καλές ευκαιρίες στα διαθέσιμα παιχνίδια.

Ποντάρισμα χάντικαπ στο τένις

Το ποντάρισμα με χάντικαπ στο τένις είναι διαφορετικό απ’ ότι στα περισσότερα άλλα αθλήματα, καθώς υπάρχουν δύο διαφορετικές διαθέσιμες επιλογές σε κάθε αγώνα. Πέρα από τη νίκη και τον αριθμό πόντων, οι παίκτες μπορούν να ποντάρουν σε χάντικαπ νίκης και σε χάντικαπ στα σετ ενός αγώνα τένις.

Το χάντικαπ του παιχνιδιού στο τένις υπολογίζεται με τη χρήση του συνολικού αριθμού των games που κερδίζει ο κάθε παίκτης. Χρησιμοποιώντας ένα θεωρητικό παράδειγμα, εάν ο Ραφαέλ Ναδάλ ήταν στο -6 κόντρα στον Μίσα Σβέρεβ και το αποτέλεσμα ήταν 6-4, 6-2, 6-4 (18-10), ο Ναδάλ θα είχε καλύψει το χάντικαπ του -6 καθώς κέρδισε με 8 games διαφορά συνολικά.

Η άλλη διαθέσιμη επιλογή χάντικαπ στο τένις, είναι το χάντικαπ των σετ. Οι παίκτες του στοιχήματος μπορούν να στοιχηματίσουν εάν κάποιος παίκτης θα κερδίσει σετ στη σειρά ή όχι (-1.5 ή 2.5 σετ) – ενώ η άλλη περίπτωση της συγκεκριμένης αγοράς, είναι ένας παίκτης να μην χάσει σε συνεχόμενα σετ (+1.5 ή +2.5).

Παρότι είναι αρκετά απλό να κατανοήσει κανείς τι σημαίνει το ποντάρισμα με χάντικαπ σε διαφορετικά αθλήματα, είναι πολύ σημαντικό οι παίκτες του στοιχήματος να καταφέρουν να κατανοήσουν γενικότερα και συνολικότερα πράγματα γύρω από το άθλημα ώστε να έχουν πλεονέκτημα επί των στοιχηματικών εταιριών. Η πρόσβαση σε αυτού του είδους τις πληροφορίες είναι σημαντική όταν επιθυμούμε να έχουμε σταθερά κέρδη, αλλά αυτή η ανάγκη πρέπει να συνδυάζεται με την κατανόηση των ειδών των στοιχημάτων που πραγματοποιεί κανείς.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Οκτώβριος 28, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.