Η απόδοση των ομάδων της Premier League στα στοιχήματα με χάντικαπ

Όλο και περισσότεροι παίκτες του στοιχήματος αφήνουν την παραδοσιακή αγορά του 1Χ2 και στρέφονται στις αγορές του χάντικαπ προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε υψηλότερες αποδόσεις. Ας δούμε τι προοπτικές έχει ο συγκεκριμένο τύπος στοιχήματος με βάση τα στατιστικά τις αποδόσεις της Premier League των προηγούμενων ετών.

 

 

Τι είναι το ποντάρισμα με χάντικαπ;

Το ποντάρισμα με χάντικαπ είναι όταν τοποθετούμε ένα στοίχημα σε έναν αγώνα στον οποίο η στοιχηματική εταιρία έχει αποδόσει σε μία ομάδα ένα μειονέκτημα (ισχυρή ομάδα), το οποίο λειτουργεί ως πλεονέκτημα για την άλλη ομάδα (αδύναμη ομάδα). Η στοιχηματική εταιρία προσπαθεί ουσιαστικά να φέρει σε πιο αμφίρροπη την αναμέτρηση στοιχηματικά και οι αποδόσεις να είναι περίπου μοιρασμένες. Συνήθως τα στοιχήματα με χάντικαπ προσφέρουν μεγαλύτερη αξία για τους παίκτες από το παραδοσιακό ποντάρισμα νίκης 1Χ2.

 

Τι μας λένε τα δεδομένα για το χάντικαπ;

Αναλύοντας τα παραδοσιακά δεδομένα της αγοράς του 1X2 μπορούμε να δούμε πόσο συχνά κερδίσει μια ομάδα, πόσες ισοπαλίες και ήττες πραγματοποιεί. Αναλύοντας την απόδοση μιας ομάδας όσον αφορά το χάντικαπ, ωστόσο βλέπουμε πωρα τα πήγε η ομάδα κόντρα στις εκτιμήσεις της αγοράς. Σε βασικό επίπεδο, εάν ποντάρουμε σε ομάδες στην αγορά χάντικαπ και κερδίσουμε σε ποσοστό άνω του 50%, τότε έχουμε κέρδος.

 

Στόουκ Σίτι – Η ομάδα που ξεπερνά τις προσδοκίες

Από τότε που κέρδισε την άνοδο στην Premier League, η Στόουκ Σίτι πάντα έχει καταφέρει να τερματίσει πάνω από την 14η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Παραδοσιακά η Στόουκ θεωρούνταν μια αμυντική ομάδα που είναι δύσκολο κανείς να κερδίσει όπως από το 2013 που ανέλαβε ο Μάρκ Χιουζ, το στυλ παιχνιδιού της ομάδας άλλαξε δραματικά. Η Στόουκ Σίτι είναι η ομάδα που καλύπτει τις προσδοκίες των στοιχηματικών εταιριών στο χάντικαπ σταθερά σε ποσοστό άνω του 50%, τις 7 τελευταίες σεζόν. Η ομάδα είναι αξιοθαύμαστα σταθερή από τη σεζόν 2010/11 έως σήμερα ξεπερνώντας κατά μέσο όρο τις προσδοκίες των στοιχηματικών εταιριών σε επίπεδα που φτάνουν το 54%. Μάλιστα αυτό συμβαίνει σε 7 σερί σεζόν. Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί το ποντάρισμα στη Στόουκ (πχ με χάντικαπ +1 όταν παίζει με πιο ισχυρή ομάδα η Διπλή Ευκαιρία – 0 όταν παίζει με παραπλήσιας δυναμικότητας ομάδα), μπορεί να οδηγήσει σε χρηματικό κέρδος.

 

Λίβερπουλ – Η φήμη ξεπερνά την απόδοση

Η Λίβερπουλ αποτελεί τυπικό παράδειγμα του γεγονότος πως η φήμη της ξεπερνά τις περισσότερες φορές των πραγματικών της δυνατοτήτων. Αυτό φαίνεται πολύ πιο καθαρά στα πονταρίσματα της αγοράς του χάντικαπ. Από την τελευταία κατάκτηση πρωταθλήματος το 1990, η ομάδα δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στις μεγάλες προσδοκίες. Το ποσοστό της Λίβερπουλ να καλύψει το χάντικαπ είναι 40,60% τα τελευταία 7 χρόνια και είναι με διαφορά το μικρότερο για οποιονδήποτε σύλλογο στην Αγγλία αυτή τη συγκεκριμένη περίοδο. Ουσιαστικά η περυσινή σεζόν ήταν η πρώτη μέσα στα τελευταία 7 χρόνια στην οποία η ομάδα κατάφερε να ξεπεράσει το 50%. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως οι παίκτες του στοιχήματος που ποντάρουν στους αντιπάλους της Λίβερπουλ στην αγορά του χάντικαπ έχουν σημαντικά μεγαλύτερο κέρδος απ’ ότι ποντάροντας στη Λίβερπουλ στις αποδόσεις του 1Χ2.

 

Τότεναμ – Αξιόπιστη αλλά προβλέψιμη

Η Τότεναμ είναι μια ομάδα που τα τελευταία 7 χρόνια έχει ανταποκριθεί σχεδόν πλήρως στις προσδοκίες των στοιχηματικών εταιριών. Παρά την πτώση της περιόδου 2010/11 (42,1%), η ομάδα καλύπτει το χάντικαπ σε ποσοστό 50,9% κατά μέσο όρο.Παρότι αυτό το ποσοστό δεν προσφέρει ευκαιρίες για τους παίκτες του στοιχήματος στην αγορά του χάντικαπ, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την σταθερότητα και προβλεψιμότητα της ομάδας όσον αφορά τη μελλοντική της απόδοση. Εάν κάποια στιγμή η Τότεναμ φαίνεται να μην καλύπτει το χάντικαπ, το προηγούμενο ρεκόρ της υποδεικνύει πως θα ακολουθήσει πιθανότατα ένα καλό σερί.

Έβερτον – Πιθανή αξία σε σταθερή ανάπτυξη

Η ομάδα που σταθερά βελτιώνει την ικανότητα της να καλύπτει τα χάντικαπ από τη σεζόν 2011/12 είναι η Έβερτον. Ο μέσος όρος κάλυψης του χάντικαπ της ομάδας δεν έχει πέσει από τότε. Παρότι η απόδοση της Έβερτον ήταν κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς έως την περίοδο 2015/16, ο μέσος όρος ήταν 50% της χρονιά εκείνη και 52,6% πέρυσι (μέσος όρος 45,1% και για τις 7 σεζόν). Η πρόοδος μπορείς να φαίνεται πως είναι οριακή, αλλά εάν η Έβερτον συνεχίσει να βελτιώνει την απόδοσή της συγκριτικά με τις προσδοκίες της αγοράς, μπορούν να δημιουργηθούν στοιχήματα με αξία στην αγορά του χάντικαπ τη σεζόν 2017/18 της Premier League.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Ιούλιος 29, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.