Ζωντανό στοίχημα: Τι μαθαίνουμε από την εξέλιξη του πρώτου ημιχρόνου

Το πιο ελκυστικό χαρακτηριστικό του ζωντανού στοιχήματος είναι πως οι παίκτες του στοιχήματος αντιλαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο τι συμβαίνει στον αγώνα και συνεπώς μπορούν να αποφασίζουν για τα πονταρίσματά τους με βάση τα στοιχεία που λαμβάνουν συνεχώς από την εξέλιξη του παιχνιδιού. Η συγκέντρωση δεδομένων κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ενός ποδοσφαιρικού αγώνα και η σύγκριση με την απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο, μπορεί να αποτελέσει το κλειδί της επιτυχίας στο ζωντανό ποδοσφαιρικό στοίχημα.

 

Γιατί η ανάλυση του πρώτου και του δεύτερου ημιχρόνου είναι χρήσιμη

Παρότι  υπάρχουν συγκεκριμένες τάσεις που ισχύουν κάθε σεζόν, όσον αφορά τις ομάδες όταν επιτύχουν ή όταν δεχτούν κάποιο γκολ,  το άλλο ζήτημα που έχει να κάνει με τα πρώτα γκολ είναι πως είναι πραγματικά δύσκολο να προβλέψει κανείς πότε αυτά θα πραγματοποιηθούν.

Υπάρχουν σίγουρα πολλές πληροφορίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι παίκτες του στοιχήματος προκειμένου να προσδιορίσουν τη στοιχηματική τους στρατηγική. Υπάρχουν πολλά στατιστικά διαθέσιμα για την απόδοση των ομάδων στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο στο διαδίκτυο και ενδεχομένως τα στοιχεία αυτά να είναι πιο χρήσιμα από την ανάλυση της απόδοσης των ομάδων μετά το πρώτο γκολ σε κάποιον αγώνα.

Οι παίκτες του στοιχήματος μπορούν να βασιστούν στην σταθερή απόδοση και στα δύο μισά των αγώνων στην πλειοψηφία των ομάδων και το γενικότερο επίπεδο απόδοσης προσδιορίζεται νωρίς σε μια σεζόν. Τα καλά νέα είναι πως πολλές ομάδες παραμένουν σχετικά σταθερές και στα δύο ημίχρονα. Μπορεί κάτι τέτοιο να μοιάζει προφανές και είναι αλήθεια, καθώς έχει μετρηθεί πως η ομάδα που σκοράρει πρώτη, κερδίζει στο 69% των περιπτώσεων στο ποδόσφαιρο, συνεπώς, λογικά εάν η ομάδα πάρει το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, συνήθως το διατηρεί έως το τέλος του ματς.

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο προφανή όσο σκέφτεστε. Σκεφθείτε την περίπτωση στην οποία μια ομάδα κερδίζει στο ημίχρονο 2-0. Η ομάδα αυτή μπορεί να έρθει ισόπαλη ή να χάσει 1-0 στο δεύτερο ημίχρονο και να επιτύχει πάλι το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα. Η απόδοση μετά την διακοπή του πρώτου ημιχρόνου είναι χειρότερη σε αυτό το παράδειγμα, αλλά η ομάδα θα κερδίσει και πάλι το ματς.

 

Χρησιμοποιώντας δεδομένα ως μέρος μιας στρατηγικής στο ζωντανό στοίχημα

Όπως διαπιστώνετε από τον παρακάτω πίνακα, η πλειοψηφία των ομάδων έχουν παρόμοια αποτελέσματα και στα δύο ημίχρονα των αγώνων. Εκεί φαίνεται την διαφορά στους βαθμούς ανά παιχνίδι για το πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο, θεωρώντας πως το αποτέλεσμα του αγώνα είναι εκείνο που προκύπτει από την ολοκλήρωση των πρώτων 45 λεπτών. Τα δεδομένα καλύπτουν τα παιχνίδια των 5 τελευταίων ετών στην αγγλική Premier League και περιλαμβάνουν τόσο θετικές όσο και αρνητικές διαφορές.

 

Διαφορά Πόντων Ανά Παιχνίδι (ΠΑΠ) Ανάμεσα σε 1ο και 2ο ημίχρονο Αριθμός ομάδων
0 έως 0,10 33
0,11 έως 0,25 33
0,26 έως 0,5 27
Μεγαλύτερη από 0,5 7

Μπορούμε να δούμε πως τα δύο τρίτα των ομάδων έχουν διάφορά μικρότερη από το ένα τέταρτο βαθμού ανάμεσα στην απόδοσή τους σε κάθε ημίχρονο. Επιπλέον, δεν χρειάζεται πολύς χρόνος μέχρι να φτάσει μία ομάδα στη γενική της κατάσταση της σεζόν.

Ο ακόλουθος πίνακας δείχνει τη διαφορά τους πόντους ανά παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, όταν η σύγκριση γίνεται στο πρώτο μισό της περιόδου και στο σύνολο. Έχουμε ήδη αναφερθεί στη σημασία των πρώτων 6 παιχνιδιών της χρονιάς και συνεπώς γνωρίζουμε πως έχει σημασία να κάνουμε αυτού του είδους τη σύγκριση.

Διαφορά ΠΑΠ ανάμεσα σε πρώτο μισό της σεζόν μετά από 19 στα 38 παιχνίδια Αριθμός ομάδων
0 έως 0,10 41
0,11 έως 0,25 38
0,26 έως 0,5 21
Μεγαλύτερη από 0,5 0

Η απόδοση του πρώτου ημιχρόνου μίας ομάδας μετά από 19 ματς παραμένει εντός του ενός τετάρτου των βαθμών ανά παιχνίδι στις 4 από τις 5 φορές έως το τέλος της περιόδου. Πάντα θέλουμε περισσότερη βοήθεια για τη στοιχηματική μας στρατηγική στο πρώτο μισό της περιόδου απ’ ότι στο δεύτερο, γι’ αυτό τα καλά νέα είναι πως τα νούμερα παραμένουν εντός του ενός τετάρτου βαθμού για τα δύο τρίτα των ομάδων μετά από μόλις 10 ματς, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

Διαφορά ΠΑΠ ανάμεσα σε απόδοση 1ου ημιχρόνου μετά από 10 στα 38 παιχνίδια Αριθμός ομάδων
0 έως 0,10 32
0,11 έως 0,25 33
0,26 έως 0.5 29
Μεγαλύτερη από 0,5 6

Με βάση τις παραπάνω πληροφορίες, μπορούμε να διαπιστώσουμε πως για τα δύο τρίτα των ομάδων η απόδοση του πρώτου ημιχρόνου μετά από 10 παιχνίδια, διατηρείται εντός ενός τετάρτου βαθμού για το υπόλοιπο της σεζόν. Γνωρίζουμε επίσης πως παρόμοιος αριθμός ομάδων έχουν παρόμοιο επίπεδο απόδοσης στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων. Μπορούμε συνεπώς να πραγματοποιήσουμε μια ικανοποιητική εκτίμηση για την απόδοση που θα έχουν οι ομάδες μετά την διακοπή του πρώτου ημιχρόνου, με βάση την απόδοσή τους στο πρώτο ημίχρονο, μετά από το πέρας τουλάχιστον του ενός τετάρτου της σεζόν.

 

Προσοχή στις εξαιρέσεις στον κανόνα

Υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις σε αυτό το μοτίβο που είδαμε πως δημιουργείται προηγουμένως και συνήθως περιλαμβάνει ομάδες που βρίσκονται στο μέσο της βαθμολογίας, που έχουν λιγότερο προβλέψιμα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, η Κρίσταλ Πάλας παρουσίασε τα μεγαλύτερα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της ανάμεσα σε πρώτο και σε δεύτερο ημίχρονο τη σεζόν 2016/17 της Premier League, τερματίζοντας στην 14η θέση. Παράλληλα, η Στόουκ Σίτι η οποία τερμάτισε βαθμολογικά μία θέση παραπάνω, είχε και αυτή παρόμοια σκαμπανεβάσματα ανάμεσα στην απόδοση στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο.

Τα παραπάνω δεδομένα δείχνουν πως οι παίκτες του στοιχήματος μπορούν να βασίζονται στην απόδοση της πλειοψηφίας των ομάδων στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο και πόσο σύντομα συμβαίνει αυτή η σταθερή απόδοση. Θα πρέπει να περιμένουμε πολύ μικρές αλλαγές στην απόδοση των ομάδων στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο και συνεπώς το να χρησιμοποιούμε το πρώτο ημίχρονο ως οδηγό και για το δεύτερο ημίχρονο είναι η καλύτερη λύση.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Ιούλιος 13, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.