Ενδεχόμενο αποχώρησης του ΟΠΑΠ από την αγορά της Κύπρου

Συνεχίζεται στην Κύπρο η εξέλιξη του «σεναρίου της ταινίας» που έχει να κάνει με την παρέμβαση του ΟΠΑΠ στο νομοθετικό έργο και τη συνεργασία του με την κυβέρνηση, γεγονός που έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο νησί. Έτσι λοιπόν φαίνεται πως σταδιακά πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι φωνές εκείνες οι οποίες ζητούν της κατάργηση της διακρατικής συμφωνίας, με το επιχείρημα πως αυτή έχει γίνει ετεροβαρής. Όπως αναφέρουν οι υπέρμαχοι της συμφωνίας αυτής, το κυπριακό Δημόσιο βγαίνει χαμένο από την συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς υπολογίζουν πως τελικά χάνει περί το ένα εκατομμύριο ευρώ τον μήνα σε έσοδα, εξαιτίας της εν λόγω συμφωνίας. Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως ανοιχτά κατά της ισχύουσας συμφωνίας ανάμεσα σε κυπριακό Δημόσιο και ΟΠΑΠ τάχθηκε και ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου κος Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε την κατάργησή της.

Ο κος Γεωργιάδης χαρακτήρισε ετεροβαρή και ο ίδιος τη συμφωνία, ιδιαίτερα όσον αφορά την εισαγωγή του παιχνιδιού ΚΙΝΟ στην κυπριακή αγορά. Στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου που έχει την αρμοδιότητα να εξετάσει τη συγκεκριμένη συμφωνία, ο κος Γεωργιάδης ανέφερε πως η άποψή του είναι ότι η θέσπιση μιας εθνικής νομοθεσίας που να αφορά το στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια είναι ουσιαστικά επιτακτική. Ωστόσο, παρόλα αυτά, η σχετική νομοθεσία βρίσκεται ακόμη στον «αέρα», εδώ και περίπου ένα χρόνο, καθώς λόγω των αντιδράσεων δεν έχει ψηφιστεί και επικυρωθεί ακόμη στη βουλή. Υπό αυτές τις συνθήκες έχει διαρρεύσει ακόμη και η φημολογία πως ο ΟΠΑΠ είναι τελικά πιθανό να αποσυρθεί πλήρως από την αγορά της Κύπρου, καθώς οι μελλοντικές εξελίξεις παραμένουν άγνωστες.

 

Η αναστάτωση που έχει προκαλέσει η συμφωνία

Η ισχύουσα συμφωνία ανάμεσα σε ΟΠΑΠ και σε κυπριακό Δημόσιο υπογράφηκε ουσιαστικά το 2013 και ισχύει συνεπώς εδώ και περίπου 4 χρόνια. Ωστόσο από την πρώτη στιγμή προκάλεσε αντιδράσεις, οι οποίες με τον καιρό πολλαπλασιάστηκαν. Έχουν μάλιστα διατυπωθεί πάμπολλες καταγγελίες τόσο από πολιτικούς, ακόμη και της τρέχουσας κυβέρνησης, όσο και από εισαγγελείς. Το αποτέλεσμα τελικά ήταν η συγκεκριμένη συμφωνία να βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό συζήτηση στην Επιτροπή της Βουλής και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι πολλά. Χαρακτηριστικό της υπόθεσης είναι το γεγονός πως υπάρχουν επίσημες αναφορές που λένε πως το κείμενο της συμφωνίας γράφτηκε από τον ίδιο τον ΟΠΑΠ, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντά του. Έτσι η συμφωνία χαρακτηρίζεται ετεροβαρής, καθώς κάποιοι υπολογίζουν πως το κυπριακό Δημόσιο χάνει περί τα 12 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, λόγω του γεγονότος πως η συμφωνία ερμηνεύεται λανθασμένα, όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο γενικός ελεγκτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, κος Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος πέραν τούτου έχει προχωρήσει σε καταγγελίας της σύμβασης με τον ΟΠΑΠ.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Δεκέμβριος 1, 2017 by : posted in News Χωρίς σχόλια

Comments are closed.