Δίωξη δύο στοιχηματικών εταιριών από τον εισαγγελέα στην Ελλάδα

Μπορεί η αγορά του διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα να έχει ρυθμιστεί τα τελευταία χρόνια (έστω και με πολλά εμπόδια και εκκρεμότητες ακόμη) και να έχουν επιβληθεί μέτρα από την Πολιτεία κυρίως μέσω της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) για τον έλεγχο της αγοράς ωστόσο, υπάρχουν εταιρίες που καταφέρνουν να διαφεύγουν από την μαύρη λίστα και χωρίς άδεια από το ελληνικό Δημόσιο να συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε παίκτες που διαμένουν στην Ελλάδα. Αυτό φυσικά απαγορεύεται ρητά.

Για τον λόγο αυτόν, σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναμένεται να ασχοληθεί πλέον πιο ενεργά με το ζήτημα και να ξεκινήσει δίωξη κατά δύο συγκεκριμένων στοιχηματικών εταιριών, που έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό και οι οποίες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Οι εταιρίες αυτές φαίνεται να συνεχίζουν να δρουν στην Ελλάδα και να προωθούν μάλιστα τη δραστηριότητά τους παράνομα στη συγκεκριμένη αγορά, χωρίς φυσικά να έχουν εξασφαλίσει τη σχετική απαιτούμενη άδεια. Έτσι λοιπόν, η διαδικασία φαίνεται πως θα ξεκινήσει σύντομα, από τη στιγμή που η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει υποβάλει ήδη τη σχετική δικογραφία.

 

Συνεργασία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ΕΕΕΠ

Η Υπηρεσία φρόντισε να πραγματοποιήσει την έρευνά της για το θέμα και να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, τα οποία θα προωθηθούν στη συνέχεια στις δικαστικές αρχές. Έτσι λοιπόν κατάφεραν και εντόπισαν τις δύο συγκεκριμένες στοιχηματικές εταιρίες, ταυτοποίησαν πλήρως τα στοιχεία τους, καθώς και τη χώρα η οποία τους έχει παραχωρήσει την άδεια λειτουργίας τους. Η διαδικασία συγκέντρωσης των δεδομένων αυτών έγινε σε συνεργασία της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την ΕΕΕΠ και οι δύο στοιχηματικές εταιρίες που υπέπεσαν σε παράπτωμα έχουν προστεθεί πλέον στη μαύρη λίστα παράνομων στοιχηματικών ιστοσελίδων και σελίδων τυχερών παιχνιδιών της Επιτροπής. Έτσι αυτή τη στιγμή δεν είναι εφικτή η πρόσβαση στις συγκεκριμένες εταιρίες από την Ελλάδα, καθώς οι σελίδες τους έχουν μπλοκαριστεί από τους παρόχους διαδικτύου στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, όλα τα στοιχεία μεταβιβάστηκαν μέσω της υποβολής της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών που έχει πλέον το δικαίωμα να ασκήσει διώξεις στις εταιρίες αυτές.

 

Οι επόμενες εξελίξεις

Εφόσον προχωρήσει το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο είναι θέμα λίγων ημερών απλά, είναι πολύ πιθανό να δούμε το ίδιο «σκηνικό» να επαναλαμβάνεται και με άλλες στοιχηματικές εταιρίες, καθώς είναι πολλές ακόμη που έχουν ακολουθήσει παρόμοια πορεία και συνεχίζουν να δέχονται Έλληνες παίκτες, αλλά και να προωθούν τα προϊόντα τους στην Ελλάδα. Ας δούμε λοιπόν τι επιφυλάσσει για την ελληνική στοιχηματική αγορά το επόμενο διάστημα.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Νοέμβριος 15, 2017 by : posted in News Χωρίς σχόλια

Comments are closed.