Αυξημένα τα κέρδη στην Κύπρο από τη δραστηριότητα των στοιχηματικών εταιριών

Τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του 2017 από την αγορά του στοιχήματος στην Κύπρο ανακοίνωσε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, όπως δείχνουν τα οικονομικά δεδομένα τα οποία ανακοινώθηκαν, καταγράφεται σημαντική αύξηση των κερδών από τη συνολική δραστηριότητα των εταιριών, που φτάνει το 146% συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016. Φυσικά, θα πρέπει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως η σημαντικότατη αυτή αύξηση οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στη διεύρυνση της αγοράς του στοιχήματος στην Κύπρο τους τελευταίους μήνες. Οι νόμιμες άδειες διαδικτυακών εταιριών συνεχώς αυξάνονται, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή και μέσα σε πραγματικά πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στην κυπριακή αγορά να έχουν φτάσει σε αριθμό τις 15.

 

Αύξηση τζίρου και εσόδων

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων της Κύπρου δημοσιοποίησε λοιπόν τα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τα μεικτά έσοδα της αγοράς από το επίγειο και το διαδικτυακό στοίχημα ξεπέρασαν σε αξία τα 123,4 εκατομμύρια ευρώ. Όπως αναφέραμε, η αύξηση σε σχέση με πέρυσι αγγίζει το 146% λόγω του γεγονότος πως υπήρξε ρύθμιση της αγοράς του διαδικτυακού τζόγου και στοιχήματος, με αποτέλεσμα να δοθούν νέες άδειες λειτουργίας στοιχηματικών εταιριών που οδήγησαν στην αύξηση της στοιχηματικής δραστηριότητας και κατ΄ επέκταση την αύξηση του τζίρου και της κερδοφορίας των εταιριών και του Δημοσίου. Να αναφέρουμε παράλληλα πως ακόμη πάνω από τα μισά έσοδα (68 εκατομμύρια ευρώ) προήλθαν από την επίγεια δραστηριότητα σε πρακτορεία και περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ προήλθαν από τη στοιχηματική δραστηριότητα στο διαδίκτυο. Φυσικά μπορεί ακόμη η επίγεια δραστηριότητα να είναι μεγαλύτερη, όμως το «μπαμ» που έκανε το διαδίκτυο είναι πολύ εντυπωσιακό σε όγκο και σε ταχύτητα ανάπτυξης.

 

Οι κερδισμένοι παίκτες και το Δημόσιο

Όσον αφορά τα κέρδη τα κέρδη των παικτών του στοιχήματος στην Κύπρο, θα πρέπει να αναφέρουμε πως και αυτή παρουσιάζει σημαντική άνοδο σε σχέση με πέρυσι, καθώς το δεύτερο αυτό τρίμηνο του τρέχοντος έτους, τα κέρδη που αποδόθηκαν έφτασαν σε απόλυτα μεγέθη τα 108 εκατομμύρια ευρώ και ήταν ουσιαστικά αυξημένα κατά 174% σε σχέση με το περυσινό δεύτερο τρίμηνο του έτους. Παρόλα αυτά, τα κέρδη είναι οριακά μειωμένα σε ποσοστό 2% σε σύγκριση με τα οικονομικά δεδομένα του πρώτο τριμήνου του 2017. Αξιοσημείωτο είναι παράλληλα το γεγονός πως παρόλο που ο επίγειος τζίρος ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από τον διαδικτυακό, τα περισσότερα κέρδη τα εξασφάλισαν οι παίκτες εκείνοι που έπαιξαν μέσω διαδικτύου.

Αναφορικά τέλος με τα κέρδη του κυπριακού Δημοσίου το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, οφείλουμε να τονίσουμε πως εισπράχθηκαν περίπου 1,4 εκατομμύρια ευρώ, μέσω της φορολόγησης του 10% που ισχύει στην Κύπρο. Η αύξηση των εσόδων του Δημοσίου είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς φτάνει στα επίπεδα του 42% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα του δευτέρου τριμήνου του έτους.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

 

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Οκτώβριος 22, 2017 by : posted in News Χωρίς σχόλια

Comments are closed.