Αντιδράσεις στην Κύπρο για την παρέμβαση ΟΠΑΠ στη σύνταξη του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί για άλλη μια φορά το νέο νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια που αφορά τον ΟΠΑΠ στην Κύπρο, πράγμα που είχε γίνει και σχετικά πρόσφατα, με το προηγούμενο νομοσχέδιο που είχε τότε αποσυρθεί. Ο λόγος για την απόσυρση του προηγούμενου νομοσχεδίου ήταν η αποκάλυψη πως αυτό είχε συνταχθεί από τον ίδιο τον ΟΠΑΠ και όχι από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου. Με άλλα λόγια ο ίδιος ο ΟΠΑΠ είχε τότε συντάξει το κείμενο για τη συμφωνία που αφορούσε τον ίδιο τον οργανισμό, ενώ το ακόμη πιο «τρελό» της όλης υπόθεσης είναι πως και το νέο νομοσχέδιο που αντικατέστησε το πρώτο τελικά φαίνεται πως συντάχθηκε και αυτό από τον ΟΠΑΠ, ενώ αρχικά είχε παρουσιαστεί ως νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

 

Το παλιό νομοσχέδιο

Το προηγούμενο νομοσχέδιο είχε τελικά απορρίψει ο Γενικός Ελεγκτής στην Κύπρο, καθώς η διαπίστωση ήταν τότε πως το μόνο που εξασφάλιζε ήταν το συμφέρον του ΟΠΑΠ και όχι του κυπριακού δημοσίου. Ωστόσο φαίνεται πως δεν άλλαξαν πολλά από τότε και κυρίως δεν άλλαξε ο συντάκτης του νέου κειμένου του νομοσχεδίου.

Το συγκεκριμένο ζήτημα αποτέλεσε το θέμα της συζήτησης της Επιτροπής Ελέγχου του κυπριακού κοινοβουλίου. Ωστόσο, όπως φάνηκε, κανείς από τους αρμόδιους της κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στην ερώτηση για το ποιος ακριβώς ήταν εκείνος που παρέδωσε στους αρμόδιους το σχετικό νομοσχέδιο την πρώτη φορά. Μάλιστα το κυπριακό υπουργείο παραδέχτηκε εγγράφως σε έγγραφο προς το κοινοβούλιο πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο συντάχθηκε από τον ΟΠΑΠ, με αποτέλεσμα να γίνει σχετικό ερώτημα προς τον Γενικό Ελεγκτή.

Και το δεύτερο νομοσχέδιο;

Όσον αφορά τώρα το νέο νομοσχέδιο, ο υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως το νέο νομοσχέδιο δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο και πως συντάχθηκε προκειμένου  να διορθώσει πολλά στοιχεία της προηγούμενης συμφωνίας, η οποία θεωρήθηκε από πολλούς πως εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του ΟΠΑΠ και όχι της κυπριακής Πολιτείας. Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως στο πλαίσιο της ισχύουσας συμφωνίας, οι αρμόδιοι θεωρούν ότι ζημιώνεται το κυπριακό Δημόσιο, χάνοντας έσοδα περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ το μήνα.

Επιπλέον, να πούμε πως στη συζήτηση, γίνεται αναφορά και σε προηγούμενες πρακτικές του ΟΠΑΠ, οι οποίες φαίνεται πως πραγματικά ενόχλησαν τις αρμόδιες Αρχές, όπως είναι για παράδειγμα ο υπολογισμός των κερδών του Οργανισμού, η ερμηνεία των λειτουργικών εξόδων του, καθώς επίσης και η παρεμπόδιση πραγματοποίησης ελέγχων από το Γενικό Λογιστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Νοέμβριος 7, 2017 by : posted in News Χωρίς σχόλια

Comments are closed.